TRÄNING FÖR KROPP, SINNE OCH SJÄL.

SanaTräning är optimal träning för både kropp och sinne. Träna med Hanna online var du vill.


Hanna grundade Sana yogaträning

Sanaträning är postural, funktionell rörelseträning där rörelser + andning är grundläggande. Skapad med flera decenniers erfarenhet från hälsobranschen. Utvecklad från egna problem med rygg, nacke, felaktig träning, dålig hälsa, osund livsstil samt från behov jag sett hos tusentals klienter genom åren. Det här är en komplett träning oavsett om det handlar om att hitta tillbaka till balans efter skador, äta bättre eller att utveckla och bibehålla en frisk kropp och sinne. Mina klienter är allt ifrån elitidrottare till nybörjare. Läs mer nedan...

Sanaklubben. Sanaträning, Livsstil och Egenvård online

I din prenumeration så ingår även Sanaklubben Livsstil. Här hittar du mängder med artiklar och recept som kan inspirera dig att hela tiden kliva framåt och bli en bättre version av dig.

Sanaträning Liveklass (online)

Träna en klass i realtid med Hanna. Ingår gratis för dig som prenumererar på Sanaträning online. Klassen inleds med fördjupad genomgång och tips från Hanna. Avslutas med frågestund där elever som önskar kan ställa frågor om träning, hälsa och livsstil. Endast Hanna är med på bild.

Prenumerant på Sanaklubben bokar plats via speciell länk i sitt bibliotek här....

Individuell Sanaterapi. Personlig coaching

Utöver rörelseträning och tips online erbjuder vi bl.a. individuella coachpaket hos Hanna. Sker vanligtvis via zoom eller telefon, ibland även fysiskt om det passar! Innebär optimal långsiktig hjälp från Hanna med träffar varannan vecka. I detta ingår även sanaträning online samt våra workshops och fördjupningar online. Allt detta för att du skall få så mycket kunskap som möjligt.SANATRÄNING

Lär kroppen arbeta som en helhet.

Den fysiska delen av Sanaträning är en blandning av yogarörelser, tai chi, qigong, meditation och dans. Allt tillsammans med andningen som leder rörelserna. Rörelserna är små och skall utövas med en mjukhet för att nå kroppens djupaste och minsta muskler. Mycket utgår från höft,  bäckenbotten och den kroppsposition som skall vara rak d.v.s. fot, knä, höft, axel och öra. Vi letar upp och stärker kroppens svaga länkar för att på så sätt återskapa en kropp som samarbetar som en helhet.

Genom att stärka svaga muskler,  stimulera fascian samt räta ut ryggraden ger en mängd hälsofördelar, ex. ökad fettförbränning, en mer vältränad och starkare kropp, rak hållning, mer energi, starkare rygg, bättre sömn, minskad stress, starkare psyke, minskad värk och smärta osv. Man kan till och med uppleva känslan av att man "växer" ett par cm när ryggraden rätas ut. Sist men inte minst så blir man mer lugn och harmonisk.

Förutom den fysiska träningen som egentligen är sekundär så praktiserar vi det mentala, fokus och koncentration via rörelserna samt genom andning och meditation. Varje rörelse utförs medvetet med kontroll över andning och kroppskännedom. 

Eleverna märker ofta snabb effekt men ytterligare resultat fortsätter att visa sig även efter lång tid av träning. Syftet är att du skall fungera bättre i din vardag med allt vad det innebär när du tränar Sanaträning regelbudet. 

Sanaträning kan utövas i grupp, individuellt eller online. Oftast är klassen 60min lång med det finns både kortare och längre klasser online. På en gruppklass kan elever på olika nivå blandas,  Sanaträning alltid är individuell. Alla utgår från sig och arbetar utifrån sin nivå. Vi rekommenderar kläder som är sköna och tillåter rörelser och värme. Man är barfota!

Yogamatta är ett måste då vi står mycket på knän i träningen. En extra handduk kan vara bra för att torka svett och ev. lägga under knän. Vi använder även redskap som en lättare hantel (1,5-2kg), fotledsvikter (0,5-1kg) en kloss och ett gummiband.

På de klasser vi leder hos Widevi center används eteriska oljor i en diffuser. Dels för att rena luften och ge eleverna extra mentalt lugn och ro. 


"Sana yogaträning går inte ut på att bli bättre på den fysiska övningen, vi tränar för att bli bättre på livet"

Hanna Larsson

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.