Walk the talk

sana lifestyle Sep 12, 2023

Det allra bästa med att undervisa i sanayoga och coacha människor i holistisk hälsa är att jag själv hela tiden behöver vara dedikerad - "walk the talk". Det betyder att jag behöver arbeta med mig själv först för att kunna hjälpa andra. Jag behöver vara sann och vara en förebild. Jag behöver leda vägen, visa vart vi ska och då behöver jag har gått där innan. Det är dock viktigt att förstå att jag bara kan leda dig, du behöver göra jobbet själv (du måste gå själv, jag kan inte bära dig).

Förutom att det hela tiden utvecklar mig så utvecklar det också sanayogan och min coachning. Elever och klienter som har varit med många år kan skriva under på denna utveckling och de kan också se det på sina egna resultat. Jag kan med andra ord aldrig sluta att utvecklas och arbeta med mig själv och...

Mer här...

Giftfri deodorant

holistisk hudvård Jun 15, 2023

Huden är kroppens största organ och "äter" upp precis ALLT som den utsätt för. Armhålan är en mycket känslig del av kroppen med bl.a tunnare hud samt mängder av lymfnoder. 

Lymfsystemet som sitter precis under huden transporterar bort överflödsvätska och slaggämnen och är viktig del av immunförsvaret. Lymfsystemet består av mängder av lymfkärl som leder från kroppens alla delar in mot hjärtat. Lymfkärlen passerar lymfnoder där lymfvätskan analyseras innan den skickas tillbaka ut i blodet.

Att använda deodorant som innehåller kemikalier är ju inte då så smart eftersom det går rakt in i lymfnoden. När jag började förstå detta så var det helt omöjligt för mig att använda vanlig deodorant längre. Först började jag att köpa deo som inte innehöll aluminium, men...

Mer här...

Detox

detox livsstil Mar 22, 2023

I "sanafamiljen" gör vi alltid detox varje vår och höst. Detta för att kroppen och livet behöver en "reset" för att kunna vara den bästa versionen av sig själv på alla plan (fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt).

När vi gör detox så innebär det hela livsstilen och vi startar alltid upp med de åtta länkarna som är själva grunden för allt (träning, näring, tankar, andning, solsken, vatten, detox, sömn). Alla dessa behöver ständigt arbetas på för att vi skall må så bra som möjligt. Om någon eller några av länkarna är svagare så kommer detta att påverka resten av länkarna också som automatiskt blir svagare. Under detox perioden är det extra viktigt att sköta om alla länkarna så kroppen får den hjälp den behöver. Det kan bl.a betyda: sova...

Mer här...

Vad det innebär att vara medlem i sanaklubben

sanaklubben sanayoga Mar 02, 2023

Du visste väl att du kan gå med i sanaklubben som medlem?

Vad innebär då detta?

 1. Att du kommer igång och gör sanayogaträning på egen hand hemma tillsammans med våra videos online.
 2. Att du får kunskap om hur sanayogaträning är upplagd och lär dig mer om respektive del (andning, meditation, postural och bygg).
 3. Att du får stöttning varje vecka via veckans klass som alltid har med sig ett aktuellt tema som du ska arbeta med under veckan.
 4. Att du får support via vår slutna FB grupp, där även våra övriga medlemmar finns tillgängliga.
 5. Att du får utbildning och förståelse kring sanakonceptet som är så mycket mer än bara yogaträning.

För endast 199kr/månad kan du gå med  (ca 6kr/dag). 

Förändra ditt liv till det bättre du också - gå med idag!

Läs mer här:

...

Mer här...

Din hälsokalender för Februari

livsstil Feb 01, 2023

Den här månaden arbetar vi på att hålla i våra nya hälsosamma vanor. En dag i taget kliver vi framåt till den bästa versionen av oss själva och ett fantastiskt liv.

Här kommer olika steg att ta varje dag (förutom dina egna) som vi kan göra tillsammans. Skriv in dessa i din kalender så att du lätt kan se dem. Gör ett kryss eller en bock när du har gjort ditt steg. Lycka till!

1 februari 

Sätt dig ned och andas medvetet i en minut med händerna på magen.

2 februari

Gå och lägg dig lite tidigare än vanligt.

3 februari

Drick 1liter vatten med en hel pressad citron på fm.

4 februari

Läs något som inspirerar dig.

5 februari

Var med på Sanayoga LIVE online kl.09.

6 februari

Hör av dig till någon som du inte har hört från på länge.

7 februari

Undvik nyheter i tv, radio, tidningar under hela dagen.

8 februari

...

Mer här...

Din coach på mattan

sanayoga Jan 04, 2023

Det ligger mycket planering och skapande bakom varje klass jag presenterar vecka efter vecka för dig som elev. Det är som att planera livet eller driva mitt företag, veckans tema och koreografi är en stor och viktig del. Som coach är det viktigt att veta vad jag gör samt "walk the talk" göra samma sak själv. En bra coach behöver står stark och veta var vi är på väg. 

Min coachingstil vill aktivera dig fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Jag ser alla delar som lika viktiga och jag vill att allt skall beröras varje gång du intar mattan. Fysiskt vill jag att du skall känna hela kroppen och aktivera små muskler som formar dina muskler, smörjer dina leder och ligament. Även fascian och bindväven aktiveras och får flöde när vi utövar rörelserna ihop med andningen i ett lågintensivt tempo.

Mentalt så vill jag få...

Mer här...

Balans mellan vardag och helg - vardag och fest

näring Dec 22, 2022

I skivande stund nalkas julen och idag är det "dan för dan före dopparedan". Julen fokuseras ju väldigt mycket kring mat så därför känner jag mig extra manad att blogga lite om detta....

Julmiddag med släkten på julafton, juldagen och kanske även annandagen. Nyårsmiddag med vänner på nyårsafton och kanske pizza eller liknande på nyårsdagen. Därefter kommer ju trettondagsafton men allt vad det innebär osv. Plus allt annat småätande mellan dessa helgdagar.

För kroppen är detta så jobbigt medans ditt sinne och hjärna gärna vill frossa i alla dessa läckerheter...All denna mat, maten som för stunden får oss att må så bra men ack så jobbigt efteråt....

Här kommer därför några balanserade tips som inte bara behöver gälla inför julen utan för vilken helg som helst:

...

Mer här...

Gör ett årsavslut i anslutning till vintersolståndet

livsstil Dec 21, 2022

När vintersolståndet* har trätt in (någon gång mellan den 21-23/12) kan det vara bra att pausa lite för att reflektera. 

*Vintersolståndet: Årets kortaste dag. Efter vintersolståndet den 21 december (2022) går vi återigen mot ljusare tider.

Detta är en perfekt tid för reflektion, vila och "bara vara". Här kommer 4st uppgifter att göra som ett årsavslut om du vill utvecklas och leva ditt liv fullt ut:

 1. Ge dig tid för att reflektion, pausa, ta några dagar ledigt och bara rå om dig själv.
 2. Skriv ned allt som har tagit dig framåt under året, allt som har utvecklat dig och allt som du känner dig stolt över. Oavsett om det är något litet eller stort så skall det skrivas ned på din lista.
 3. Läs igenom listan och njut av allt som du har åstadkommit. Låt det på riktigt kännas i hela kroppen,...
Mer här...

Rensa i röran

livsstil Dec 20, 2022

Överallt så behöver vi "space" för att må bra och känna optimalt flöde. Det spelar ingen roll om det handlar om vår fysiska kropp, våra tankar, våra känslor, vårt hem eller vår arbetsplats.

För att uppleva "space" så behöver vi "rensa i röran", städa ut och ge plats. Jag lever som oftast efter en relativt enkel regel "en in en ut". Men även jag misslyckas ibland och det märker jag på att det helt plötsligt har blivit mindre "space" och mer saker.

Denna gång tänker jag fokusera på den så viktiga delen "hemmiljö" när vi pratar om att "rensa i röran" och jag tänkte dela med mig av mina bästa tips. När hemmet känns mer flödande så mår vi helt enkelt bättre och allt annat kommer att påverkas också.

Rensa i röran tips för hemmet

 1. Börja med att göra en...
Mer här...

Du är unik - sanayoga är unik

sanayoga Dec 19, 2022

 I sanayogan så tränar vi kroppen fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Med andra ord - precis ALLT!

Men det är inte alltid lätt att förstå allt som händer i kroppen och sinnet. Jag har själv många gånger undrat om jag gör rätt, om det verkligen skall kännas som den känns och hur lång tid det tar med vissa saker. Risken med detta är att man lägger av och helt enkelt slutar att praktisera. Det är därför som jag har gjort ett unikt upplägg för att det skall passa alla (alla är unika varelser) samt täcka in ev frågor och funderingar som kommer på vägen. Kunskap är A och O, ju mer vi förstår desto enklare och roligare blir det.

Upplägg sanayoga

 1. Online LIVE klass varje söndag med genomgång av veckans klass.
 2. Träna denna klass minst 3-7ggr under kommande vecka. Klassen ligger inspelad...
Mer här...
1 2
Close

Låt oss ta sunda steg tillsammans

Fyll i dina uppgifter nedan så får du vårt nyhetsbrev