Balans mellan vardag och helg - vardag och fest

I skivande stund nalkas julen och idag är det "dan för dan före dopparedan". Julen fokuseras ju väldigt mycket kring mat så därför känner jag mig extra manad att blogga lite om detta....

Julmiddag med släkten på julafton, juldagen och kanske även annandagen. Nyårsmiddag med vänner på nyårsafton och kanske pizza eller liknande på nyårsdagen. Därefter kommer ju trettondagsafton men allt vad det innebär osv. Plus allt annat småätande mellan dessa helgdagar.

För kroppen är detta så jobbigt medans ditt sinne och hjärna gärna vill frossa i alla dessa läckerheter...All denna mat, maten som för stunden får oss att må så bra men ack så jobbigt efteråt....

Här kommer därför några balanserade tips som inte bara behöver gälla inför julen utan för vilken helg som helst:

Försök att hålla dig så "ren" som möjligt och välj bara det du verkligen gillar och tycker om. Varva mellan hälsosamma godsaker och de frestelser som du verkligen har längtat efter. Ju mer rawfood du äter desto bättre kommer du må både under och framförallt efter julen.

Så här brukar jag och min syster lägga upp vårt ätande under själva julafton. Ju mer du "grundar" med nyttigheter desto bättre kommer du och inte minst din mage att må:

  • Dricker mycket vatten direkt på morgonen med citron eller annan citrus (minst 1liter).
  • Dricker 1/2 liter sellerijuice.
  • Dricker en hälsosam smoothie med frukt och grönt.
  • Äter julbord där vi fokuserar på det gröna med tillägg av veganska läckerheter som vi själva lagar (se recept i sanaklubben). Väljer gärna vanlig kokt potatis, brysselkål, grönkål osv utan oljor eller annat fett.
  • På kvällen något sött som vi själva har tillverkat (se recept i sanaklubben)
  • Låter kroppen vila från mat minst 16 tim innan vi äter igen nästa dag.
  • Självklart sanayoga varje dag + 30-60 min promenad.

Önskar er alla en riktigt God Jul 🎄.

Hanna 💟

Close

Låt oss ta sunda steg tillsammans

Fyll i dina uppgifter nedan så får du vårt nyhetsbrev