Giftfri deodorant

Huden är kroppens största organ och "äter" upp precis ALLT som den utsätt för. Armhålan är en mycket känslig del av kroppen med bl.a tunnare hud samt mängder av lymfnoder. 

Lymfsystemet som sitter precis under huden transporterar bort överflödsvätska och slaggämnen och är viktig del av immunförsvaret. Lymfsystemet består av mängder av lymfkärl som leder från kroppens alla delar in mot hjärtat. Lymfkärlen passerar lymfnoder där lymfvätskan analyseras innan den skickas tillbaka ut i blodet.

Att använda deodorant som innehåller kemikalier är ju inte då så smart eftersom det går rakt in i lymfnoden. När jag började förstå detta så var det helt omöjligt för mig att använda vanlig deodorant längre. Först började jag att köpa deo som inte innehöll aluminium, men förstod ganska snart att det är en riktig "coctail" av kemikalier kvar även i aluminiumfria produkter. Så det dröjde inte länge förrän jag helt slutade att använda "vanlig" deodorant och började tillverka min egen av eteriska oljor.

Gör såhär:

Blanda ihop exempelvis avokadosmör, olivsmör eller sheasmör med 1-2 droppar valfri eterisk olja. Istället för dessa "växtsmör" så kan du även använda en s.k "bärareolja" (kokosolja, meadowfoamolja, pumpafröolja etc). Stryk under armarna - klart!

Om du svettas väldigt mycket (din egna deo kommer inte göra att du svettas mindre, för svett skall komma ut när det behövs) kan ett tips vara att bl.a välja tea tree som eterisk olja då den är så antibakteriell.

💟 Hanna

 

Close

Låt oss ta sunda steg tillsammans

Fyll i dina uppgifter nedan så får du vårt nyhetsbrev