Din coach på mattan

Det ligger mycket planering och skapande bakom varje klass jag presenterar vecka efter vecka för dig som elev. Det är som att planera livet eller driva mitt företag, veckans tema och koreografi är en stor och viktig del. Som coach är det viktigt att veta vad jag gör samt "walk the talk" göra samma sak själv. En bra coach behöver står stark och veta var vi är på väg. 

Min coachingstil vill aktivera dig fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Jag ser alla delar som lika viktiga och jag vill att allt skall beröras varje gång du intar mattan. Fysiskt vill jag att du skall känna hela kroppen och aktivera små muskler som formar dina muskler, smörjer dina leder och ligament. Även fascian och bindväven aktiveras och får flöde när vi utövar rörelserna ihop med andningen i ett lågintensivt tempo.

Mentalt så vill jag få dig att komma i kontakt med den du är bortom dina tankar samt få dig att känna det du egentligen känner. Sist men inte minst kan själen få träda fram när du känner klarhet och lugn djupt inom dig.

Vi behöver ha en balans mellan insida och utsida, mellan yin och yang mellan aktivitet och vila etc. Varje vecka får du därför en ny koreografi som utmanar dig att växa som människa på samtliga plan. Detta är ibland lite läskigt, speciellt för elever som jämför sig, vill ha kontroll och har svårt att släppa taget. Men med tiden så märks resultat i tillväxten och i den inre harmonin som fortsätter utvecklas för varje dag som går.

Jag gör själv samma koreografi och är på samma plan som eleven. När jag skapar så skapar jag och är inne i min kreativa energi på min egen kammare. När jag undervisar så arbetar jag sida vid sida tillsammans med eleven och som en i gruppen. Som coach vill jag att eleven skall känna att vi är i samma team men arbetar var och en med våra egna obalanser och motstånd. 

Den viktigaste personen ditt liv är DU. Genom att dyka upp på mattan så ofta som möjligt visar du dig själv kärlek och respekt. Det är inte alltid man känner för att göra det men eftersom det ger mycket tillbaka är det värt att låta det bli "icke förhandlingsbart" dvs inget får komma emellan din dagliga träningsrutin och dig.

Om du tycker det känns överväldigande i början av veckan med den nya koreografin så ställ dig dessa frågor:

  • Känner jag av fysiska obalanser som jag behöver arbeta med?
  • Känner jag av mentala eller känslomässigt problem som jag behöver möta?
  • Hur kan jag möta dessa rörelser på ett mjukt sätt såväl fysiskt som mentalt?

Jag hoppas att du kan tänka dig vara den eleven som tillsammans med mig vill utvecklas till den bästa versionen av DIG. Genom regelbunden träning med ny koreografi varje vecka kommer du få mer fokus, harmoni, lugn och den disciplin som krävs för att rulla ut mattan dagligen (speciellt i pressade tider och situationer). Jag lovar att hjälpa dig nå dina fysiska, mentala, känslomässiga och själsliga mål.

Sanayoga är en träningsform som är annorlunda annan träning eftersom den är skapt att vara det. Om det känns utmanande och nytt så betyder det att det är rätt. Du har en vecka på dig att bekanta dig med koreografin och när den precis börja sitta så byter vi till en ny. Det är precis som det ska eftersom du hela tiden skall utmanas.

Jag är över 50 år och jag känner mig starkare än någonsin. Det är den enda träning som jag utövar förutom promenader. Om du vill så kan det bli det för dig också. Tillsammans kan vi utvecklas att bli den bästa versionen av oss.

Välkommen till mattan, jag är där och väntar på dig ❤️.

Hanna Larsson 💟

Grundare av Sanayoga

Close

Låt oss ta sunda steg tillsammans

Fyll i dina uppgifter nedan så får du vårt nyhetsbrev