Morgonrutin

Vad är egentligen en rutin?

Om man slår upp ordet rutin så får man fram följande svar:

"En rutin anger ansvar och tillvägagångssätt för en aktivitet"
"En rutin är ett bestämt tillvägagångssätt för hur en aktivitet ska utföras"

Med andra ord är en rutin något som man upprepar om och om igen tills den sitter i ryggmärgen. 

Jag tror verkligen på en daglig morgonrutin och har under många år haft min morgonrutin som "icke förhandlingsbar". Dvs ingenting får komma i vägen för min bästa start på dagen. Många med mig är överens om att morgonrutinen sätter "prägel" på dagen och den kommer dessutom hjälpa dig att nå dina framtida visioner och mål. Men om du vill ha resultat så behöver den utföras varje dag.

Jag är ganska säker på att min morgonrutin har hjälpt mig att ta mig dit där jag är idag. Dessutom så gör den mig gladare och mer i nuet.

Har du någon morgonrutin? Är du nyfiken på att prova?

Steg 1

  • Ha som mål att stiga upp ungefär samma tid varje morgon oavsett vilken dag i veckan det är. Detta gör det så mycket enklare att hålla dina rutin hela tiden.
  • Bestäm dig för hur lång din morgonrutin får lov att vara. Jag har själv en kortare variant och en längre (måndagar + onsdagar gör jag ingen sanayoga i anslutning till min morgonrutin utan gör en kortare egenvård hemma innan jag åker till centret och yogar där tillsammans med mina elever).
  • Vad skall din morgonrutin innehålla? Tips: någon form av egenvård (torrborstning, tandborstning etc.), självreflektion (meditation, tacksamhet, skriva dagbok), fysisk rörelse (yoga, promenad, andning, studsmatta) och någon form av personlig utveckling (sanayoga, läsa, lyssna). 

Steg 2

  • Förbered dagen innan så allt är klart för att starta upp din morgonrutin dagen efter. Bra att exempelvis lägga fram kläder, rulla ut yogamatta etc.
  • Lägg dig tidigare så att du vaknar utvilad.

Kom ihåg att din morgonrutin är DIN tid så låt inget annat störa dig. Håll dig borta från mobilen, datorn, tv och allt som kan störa ditt fokus. Bestäm dig för att inte låta något annat störa din egna stund. Jag undviker att öppna upp telefon eller dator tills jag är klar med min morgonrutin. Då är jag så mycket mer redo för att ta emot världen och kan hjälpa så många fler. Detta tycker jag är en win-win.

Hör gärna av dig och berätta hur det går med din morgonrutin!

 

Hanna 💟 

Close

Låt oss ta sunda steg tillsammans

Fyll i dina uppgifter nedan så får du vårt nyhetsbrev