Rensa i röran

Överallt så behöver vi "space" för att må bra och känna optimalt flöde. Det spelar ingen roll om det handlar om vår fysiska kropp, våra tankar, våra känslor, vårt hem eller vår arbetsplats.

För att uppleva "space" så behöver vi "rensa i röran", städa ut och ge plats. Jag lever som oftast efter en relativt enkel regel "en in en ut". Men även jag misslyckas ibland och det märker jag på att det helt plötsligt har blivit mindre "space" och mer saker.

Denna gång tänker jag fokusera på den så viktiga delen "hemmiljö" när vi pratar om att "rensa i röran" och jag tänkte dela med mig av mina bästa tips. När hemmet känns mer flödande så mår vi helt enkelt bättre och allt annat kommer att påverkas också.

Rensa i röran tips för hemmet

 1. Börja med att göra en bedömning av ditt hem. Kolla runt vad som behöver göras och fundera kring hur du vill ha det. Observera att du skall inte köpa någonting nytt förrän allt är färdigrensat och klart. Detta är en viktig regel som du inte skall bryta.
 2. Nu börjar själva rensningen
 • Lägg fram allt som du skall gå igenom.
 • Om det är matvaror, hudprodukter, kosttillskott mm, kolla datum och känn i hela kroppen om detta är något som du står för. Ju mer du rensar bort desto mer space blir kvar för dig.
 • Om det är kläder så gör dig av med allt som du inte har använt på ett år. Spara heller inte sådant som du inte skulle kunna tänka dig att köpa just nu.
 • Var noga med att hålla dig lugn och balanserad under hela processen. 
 • Ha gärna i diffuser igång med fräsch renande olja som exempelvis peppermint, spearmint, rosemary, eucalyptus eller air.
 • Låt det ta den tid du behöver, stressa inte!
 • Behåll bara sådant som gör dig glad och upprymd!
 1. Dela upp sakerna i tre högar: Skänka, Sälja, Slänga. Ta tag i det som behöver göras med en gång, dvs åk till sortergården eller lägg ut på exempelvis blocket.
 2. Gör en lista på vad som behöver inhandlas för att du skall få den bästa ordningen på de saker/kläder/produkter/livsmedel du väljer att spara. Exempelvis korgar, förvaringslådor, krokar etc.
 3. Häll upp torrvaror i glasburkar, märk lådor med innehållet, häng kläder i färgskala och organisera upp allt snyggt och prydligt.
 4. Kom ihåg att "fira" dig själv och din framgång i att "rensa i röran".

Lycka till!

Hanna 💟 

Close

Låt oss ta sunda steg tillsammans

Fyll i dina uppgifter nedan så får du vårt nyhetsbrev