Detox

I "sanafamiljen" gör vi alltid detox varje vår och höst. Detta för att kroppen och livet behöver en "reset" för att kunna vara den bästa versionen av sig själv på alla plan (fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt).

När vi gör detox så innebär det hela livsstilen och vi startar alltid upp med de åtta länkarna som är själva grunden för allt (träning, näring, tankar, andning, solsken, vatten, detox, sömn). Alla dessa behöver ständigt arbetas på för att vi skall må så bra som möjligt. Om någon eller några av länkarna är svagare så kommer detta att påverka resten av länkarna också som automatiskt blir svagare. Under detox perioden är det extra viktigt att sköta om alla länkarna så kroppen får den hjälp den behöver. Det kan bl.a betyda: sova mer, vistas mer utomhus, göra sanayoga varje dag, dricka mer vatten, ät mer frukt och grönt och andas djupt.

Vad innebär en detox?

Detox eller rening handlar om att slänga, rensa, göra sig av med, skapa space, återställa etc. Detta går att göra på så många olika sätt.  När det gäller maten under en detox så handlar det framförallt om att undvika skräpmat som belastar och äta mat som stimulerar reningen. Det handlar också om att "städa" hemma, på sociala medier, på kontoret, bland relationer, göra sig av med destruktiva tankar och beteenden etc.

Hur länge?

I "sanafamiljen" väljer vi 1, 2, 3 eller 4 veckor som vi aktivt fokuserar på detox. Det är viktigt att planera ordentligt innan så allt går så smidigt som möjligt. Gör såhär:

  1. Sätt upp ett mål med din detox.
  2. Sätt upp en realistisk tid för din detox (1-4 veckor)
  3. Var specifik med vad du skall göra på samtliga områden börja med de åtta länkarna.
  4. Skriv in i din kalender så inget annat kommer i vägen.
  5. Dela med andra (gärna i vårt sana community på FB).
  6. Skapa rätt miljö hemma, dvs handla hem och planera (rätt mat,  giftfria städartiklar, soppåsar för att kunna rensa hemma etc).
  7. Påminn dig själv dagligen och ladda.
  8. Använd veckans klass som hjälp då den kommer ha passande tema hela detox perioden så du vet vad du skall fokusera på.
  9. Var snäll mot dig själv!
  10. Bestäm redan nu vad du skall få för belöning efteråt (förutom att du kommer må så otroligt bra)

Alla kostplaner, tips och tricks finns på sanaklubben. Dessa fräschas dessutom upp inför varje ny detox.

Inte medlem ännu? Läs mer och bli medlem redan idag här: https://www.sanaklubben.se/sanayoga

Close

Låt oss ta sunda steg tillsammans

Fyll i dina uppgifter nedan så får du vårt nyhetsbrev